Monday, December 22, 2008

Hair cut @ Cutting Edge

Weekend aritu aku pergi potong rambut lagi kat Cutting Edge. Kedai ni dulu beroperasi kat Terminal One Shoping Center. Sekarang sudah membuka cawangan di Seremban 2, sebelah 7 Eleven. Kat sini pun ada training class jugak.

Kebiasaannya kena basuh rambut dulu. Sambil tu aku layan la majalah kereta. Sekarang ni diorang pakai topi macam elf. Semangat nak Sambut Krismas.

Lepas basuh rambut. Taukei kedai ni potong la rambut aku. Diam tak diam dah lebih 3 tahun la dia potongkan rambut aku. Tak la macam kedai mamak. Seboleh-boleh nak tarah je guna mesin. Lepas potong, basuh lagi supaya tak ada la rambut-rambut yang tak berkenaan tu terlekat kat baju ke ape ke.

Lepas basuh, keringkan pulak. Lepas di wax, pandai-pandai la bayar kat amoi cashier ni. Aku memang regular customer kedai ni walaupun aku potong rambut 2 bulan sekali. Aku memang jarang pergi kedai barber lain kecuali emergency. Bagi aku bayar lebih sikit pun tak apa janji puas hati. :-)

5 comments:

Tijah Lawa said...

amboi2. ske ko kena urut ngan amoi tu kan?? hahahah

Kujie said...

hihi..sapa yg tolong snap tu?

NieZearm said...

k.jah - mesti la ske.. :D

kujie - sendiri la.. tak nampak ke tipun kamere je tu..

Cakap Kosong said...

aku kalau tem kena syampoo ngan amoi nih...mesti aku tertido punyer! sker ko yer!

NieZearm said...

ckp 0 - mmg best. tp klau tertido nnt cemane dia nk syampoo. takut plak amoi tu amik kesempatan.. :P

p/s: time cuci bole tido sbb baring tp kejap je la. klau lama confirm lelap..