Wednesday, December 24, 2008

Restoran 23JAM

Nak dijadikan cerita, masa aku lalu kat Kemayan Square malam semalam. Mata aku tertarik pada nombor dalam kubah hijau kat sign board kedai mamak ni. Macam ada sesuatu je yang lain. Belum pernah aku tengok kedai lain beroperasi 23 jam. Aku rasa macam tak berbaloi je nak tutup kedai ni sejam je. Sempat ke nak tutup kedai ni dalam masa sejam? Cukup kemasa nak rehat dalam sejam tu?

Aku pun meneruskan perjalanan lagi. Masih lagi kat Kemayan Square tapi aku nampak kedai mamak yang lain. Nama macam sama tapi yang ni beroperasi 24 jam pulak. Jill cakap yang tadi baru nak 'maju' boleh bukak 23 jam je. Yang ni dah bebih maju bole bukak 24 jam. sebab tu dapat 'Al-' depan tu. Ye ke? Korang rasa macam mane? :-)

5 comments:

paCat said...

restoran abg wazer anak paklong kot

Tijah Lawa said...

1 jam tu utk briefing tu....

NieZearm said...

pacat - x mungkin.. x same la acuan diorang ni..

k.jah - lamo bone briefing tu...

afiq said...

bang tokey die sme... motip ttup 1 jam xpasti..nnti wa check..wakakakaka

NieZearm said...

check jgn x check..