Tuesday, April 15, 2008

Padan muka bos aku

aku suka opis MeCD aku ni. member2 aku best. abg jep yg ddk sebelah aku ni pun mmg mcm abg (kadang2 mcm bos). cik su (as) dgn cik by (ra) mmg cool. big bos aku pun ok. janji keja sume settle..

ade jgk yg pending pun sebab spare part tak sampai2. bukan aku xnk order, tp ade la bos yg mcm2 hal. byk pulak dia nk songel. itu x kena, ini x kena. do dgn invoice asyik ilang je. bila dia order brg lain, smpi brg lain pun dia bole je sain. bole plak sound aku, "nizam, kamu x bole pasang ke?" bukan aku x bole. company tu ade share ke dgn aku? yg bengong dia, selamba je nk petik aku..

bos aku yg sorg ni mmg mcm gempak la. perkataan fav dia, "kementerian lama saya dulu....". ape x pegi je kt sana? memula dulu aku gi la lepak bilik dia. tu pun sebab dia yang panggil. tanya la pasal keja dan lain2. aku layan je la. aku pun cite ja la pasal pc kt tmpt aku yg rosak hard disk dgn power supply.bole dia kata dia dengar banyak hal pasal aku. skang aku dh ddk bawah dia, dengan penuh harapan la dia nak aku berubah. aku pun dia tak kenal lg, bole cakap mcm tu. tah sapa la yg dh racun minah ni. aku pun dh hangin. tapi aku rilek lagi.. tak pe. aku nk tengok lagi perangai dia ni.

nk jadi cerite, di suatu petang yg tak bersalah. dia dtg tmpt aku, cekak pinggang tanya pasal status PC kt blkg partition aku ni. eh! bukan aku dah ckp ke kt bilik dia dulu. ni saje nk cari hal la dengan aku ni. ini bole menaikkan darah tinggi aku. aura aku mula aktif. hah! sesia je kena sound balik. sape suruh gila kuasa sangat. haha...

start dari hari tu aku dia dh tak tegur2 aku lagi. aku pun same la (lagi aku suka). dia pun pergi la india membawa hati yg lara (gi kursus). lebih kurang 3 bulan la kot. dalam masa tu jugak la aku dapat interview penolong pegawai teknologi maklumat. alhamdulillah, aku dapat plak jawatan tu dan melaporkan diri betul2 time minah ni abis kursus. tak dapat la dia nak bg laporan tahunan aku ikut suka gigi dia (skt)..

so, biar je la dia layan perasaan sorang2. siapkan keja yg aku tinggalkan. blaja pasang lcd, blaja guna remote, blaja repair pc..... hahahah!!!

4 comments:

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

alaa..layout lebey kurang cam akunyer jer. muahahhaha

NieZearm said...

rilek la kak oii... den baru sotat (start) haa...
scarlet den tu mintak 1 day laie kt JB.. den pun bujang lg sehari la mampak eh..

Gerakan said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

NieZearm said...

Bos sekadar title je. tak pedulik pun la dia nak buat ape2...