Friday, May 9, 2008

Aktiviti ari jumaat...

Bila jarum jam dh nak kul 12. aku pun ready la nk g jmpa member-member aku. turun B1 g amik moto. panas enjin lebih kurang terus layan 4 ke 5 coner. sampai basement opis diorang plak. naik tingkat 6, tipun diorang suruh bukak pintu. sementara tunggu nak g masjid sesame. buah carrom jd mangsa. pemangsa yang pertama..


Ini JG aka Tuan Sardin

Susun buah carrom pun macam main mahjung. tak tau la aku kawan aku sorang ni. nampak macam gumbira je. kenape? tebiat ke?...


Ini Abg Jep aka Tuan Udang

Muka nmpk mcm tak puas ati. Jiwa kacau ke? ini muka baru lepas kena belasah rupanya. 2 hari berturut2 udang kena goreng. mengikut sumber2 yang boleh dipercayai. Sardin ni pakai toyol, hantu raya, jembalang tanah.. etc.. etc.. diorang yg cakap. abg x cakap..
dah berdamai ke udang dengan sardin ni. semestinye tidak. udang cuba memesongkan perhatian sardin. tapi dengan sape plak sardin ni sparing? ade lg rupanya musuh sardin ni..

Ini Hady aka Khailan PKK.
ini je musuh yang guna nama ulam. mudah sangat ke? x mungkin. x nmpk ke kesungguhan pemain ni. diorang siap ade skor board tau.


x la gempak sangat. tapi bole jd bukti sape menang. susah klau ade kawan2 yg tak berapa pandai nk kira ni. masa mencemburui kita. kena la gerak g masjid dulu.


lepas g masjid. singgah pasar tani kat sebelah opis ni. yang kalah kena belanja. tapi kadang2 x kira pun. yang x main pun bole belanja. jangan mintak orang yang lalu lalang tu belanja sudah le..

perut pun dah kenyang. smpi opis plak ini la perangai diorang. mmg nmpk mesra. khailan sebelah aku. xnk campur dengan org kalah katanya. aku jarang main carrom ni. sekali sekala tu bole la. selalunya aku ni kena jadi saksi. klau la aku tak sempat nak jmpa diorang ni tengahari. klau x dpt sms minti ade makhluk yg tipon aku bg report. tak paham aku. tapi arini punya score korang tengok la sndri..

Khailan VS Sardin, 7-4. Udang VS Sardin, 14-11.

yang aku x paham tu sardin ni cakap dia jugak la yang menang, dia jugak la profesional. yang lain suma amatur. klau menang pun nasib je.. cemane tu?

7 comments:

Izzu said...

Berfaedah sggh aktiviti depa nih.
:-p

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

kan kan?? apa2 pun xtvt kita lagi best..capai 5-6 lai baju..masuk fitting room. pastu kuar cr lagi 5-6 lai masuk blk...ade dekat sejam mengetest baru kuar...kan? kan??

Izzu said...
This comment has been removed by the author.
Izzu said...

Kita bukannye suka2 test jek, kita quality controller.. Sobab tulah kono test byk2 kali.. No tau, kain mughah ko!

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

aiyooo..lama tak hapdet jek, bersawang sudahhhh!!

Anonymous said...

untuk perhatian semua tuan sadin dibelasah setengah maut sampai menagis diatas meja karrom ... kesia jugak aku tengok dia tetapi kerana terlalu sakit hati ..dgn dia JG(sadin) aku terpaksa melakukan kedudukan sekarang ..... Udang 35 sadin 24

from Udang

Anonymous said...

ni aku beritahu kat kawan semua Jg (sadin) sedang mencari hantu2 kat sarawak dan menuntut ilmu utk menggunakan gambir sarawak .. mmm apalah nak jadi dgn Tn sadin ..tolonglah kawan2 nasihat kan dia tu ... namuan aku tetap tidak gentar atau takut walau apa pun dia tuntut cepatlah balik tn sadin.... aku nak lanyak kalau sampai nagis punya ....from udang