Saturday, August 2, 2008

Orientasi

Awal minggu ni hari tu aku telah mendapat memo untuk menghadiri Orientasi selama 2 hari. Mesti bosan. Tapi di sebabkan ada sijil kehadiran yang diorang akan bagi. Aku hadirlah jugak.

Nasib baik la 2 hari je.

Kuih yang sempat aku snap.

Bila attend program macam ni mesti la ada makan. Pagi dan petang diberi kuih yang seangkatan dengan kat atas ni. Tengah hari pun ada makan tapi aku tak sempat nak snap gambar satu-satu. Bukak je tutup dah kena serbu macam Critters. Tapi yang pastinya makan aku dah save. Dua hari pulak tu.

Pernamdangan dari bilik meeting

Bila ada gap antara ceramah, aku pun layan la view dari bilik meeting ni. Menarik tak?
Hari akhir tu aku dah plan nak balik cepat. Tepat jam 4.30pm je aku nak balik. Terlepas pulak bas aku nanti. Setakat amik sijil tu aku boleh je wakilkan sesape. Tak pun biar je la urusetia simpan dulu.


Nak dijadikan cerita, yang menutup majlis dan memberi sijil ni merupakan kenalan aku. Dia merupakan Timbalan Ketua Pengarah (Pemodenan Pentadbiran). Aduh! Takkan aku nak lari balik macam tu je. Terus la aku SMS Jill. Nasib baik la dia ada appointment kat Klana Jaya. On the way balik tu kena la jemput aku.

Nasib baik la aku tak balik awal. Sebab kejap-kejap dia tanya pendapat aku. Tapi tak apa la, ada backup plan nak balik nanti. :-)

3 comments:

Izzu Izzuri said...

Tu yg sampai aku kne jemput kt putrajaya tuh.. Tp takpe shayg.. Skrg kita dah pkai ngv.. Hari2 leh hntr u keje taw!! Muahahaha!!

K.Jah said...

aibo tu mende jek?? ko tulis kat komen aku...

jeki - wahhh! lihat dia menjobo disitew!

NieZearm said...

k.jak- aibo tu robot yg mcm anjing tu..