Monday, September 29, 2008

Aku yang masih lagi ke opis.

Arini aku keja lagi macam biasa cuma arini aku tak naik bas. Aku nak motor. Jumaat aritu aku bawak motor aku balik. Sebab minggu-minggu orang cuti raya ni aku takut bas pun cuti jugak. Lepas sahur, aku bole mandi rilek-rilek. Bila dah siap nak keluar rumah, aku rasa macam dah lambat la pulak. Dah lebih dari 6.30 pagi. Karang nak singgah isi minyak lagi. Tetiba je aku teragak nak lalu Seremban. Selalu aku ikut exit Senawang. Aku rasa tak jem la sebab ramai yang dah start cuti. Memang betul pun. Lepas isi minyak aku pun terus masuk highway. Pun tak banyak kereta. Tapi masa tak mengizinkan aku untuk bersantai ke opis. Kejap-kejap aku tengok jam. Amik exit bangi, lalu kat kilang Denso. Ikut jalan Kg Dato Abu Bakar Baginda, masuk simpang Putrajaya Gate 1. Lalu Presint 14, abaikan 2 trafic light merah. Yes, aku sempat sampai. 7.28 pagi.

5 comments:

Kos Serani said...

heh heh heh, rupa2nya ada juga insani-insani yg masih bekerja seperti aku. Sama lah kita Bro...but yg pasti...esok aku aku keje jug...Arrghh

NieZearm said...

aku pun keja lagi...

Cyberwira said...

takper demi tugas dan amanah.. kerja lah puas2 hehehe.

P/S : Cyberwira tak pernah apply borang cuti.

shinO said...

huh KB pun jamm gile...adusss

NieZearm said...

cyberwira- aku paling suka apply cuti. claim over time je aku x pernah... :)

shino- mane2 pun jemm..