Thursday, July 17, 2008

Kereta sape ni?



Hebat tak kereta Program Gerak Usahawan 2008 anjuran Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi. Aku ada comment di blog Dato' Noh Omar tapi tak dipaparkan. Soalan aku simple je. Kononnya kerajaan sekarang sedang berjimat (tak ada duit), dari mana dapat peruntukan untuk beli kereta ni? Setahu aku kereta rasmi kerajaan disewa dari Spenco. Itu pun kereta Proton Perdana...

Kalau murah lagi dari kereta proton, bagi la tau aku korang beli kat mane. Aku pun nak beli jugak 2 ke 3 biji. Untung-untung bole buat business kereta.

7 comments:

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

kellasss entry ko jek! suka aku.. aku rasa debate aritu ekceli antara kesilapan yg besar govt penah buat. sbb debate tu membuatkan rakyat kebanyakan cam kite ni lebih bukak mata dgn kerakusan & kedengkelan pak pemerintah. shabeery bleh la join kak rezberry pasnih. aauuww!!!

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

jek & jeki,

http://kanot.blogspot.com/

ko gi situ jek. best giler blog mamat nih seswai utk org2 yg anti-rakus cam kekite nih!!

generasi said...

emm biase lah kerajaan bak kata batuk seri anwar ibrahim.. bn hanya mengunakan kuasa untuk melindungi diri sendiri dan kroni

paneh said...

satu persoalan yang menarik mengenai kenderaan ni. mgkn aku akan ajukan sendiri soalan pada noh omar jika berjumpa beliau mggu depan.

NieZearm said...

k jek- aku br layan kanot. gempak gak info ni. tq.

generasi- kita tengok la nanti.

paneh- aku dah tanya. tapi tak ada jawapan. biar la ramai2 tanya kot baru nk jawab.

ijad said...

salam... apa khabar sekarang...

NieZearm said...

ijad- w'salam.. khabar baik..