Tuesday, July 15, 2008

Tag by Kos Serani

Kena Tag lagi. Macam-macam info la kena korek lagi ni. Terbongkar la lagi rahsia.

KALI PERTAMA NAIK KAPAL TERBANG?
Kali pertama aku naik kapal terbang masa tu bulan puasa tahun 2004 la rasanya. Dari KLIA ke JB je . Aku jadi setiausaha untuk Majlis Anugerah Perdana Menteri. Balik hari je. Esok tu pulak kena gi Penang. Tapi naik kereta la. Kitorang bermalam di Bukit Merah. Sahur masa tu kitorang layan tembikai je. Lepas tu sakit tekak. Suara terus berubah.

KALI PERTAMA KE OVERSEA?
Aku pernah pergi over south chinease sea je. Outstation ke Sarawak dan Sabah. Dalam masa 2 minggu aku kena ke Kuching-Sibu-Miri-Sandakan-Tawau-Kota Kinabalu. Macam Amazing Race je aku rasa. Tapi dapi pening-pening naik flight terus takde perasaan lagi dah.


KALI PERTAMA DUDUK BERJAUHAN DARI KELUARGA?
Rasanya masa aku pergi BTN la. Bukan jauh sangat pun. Kat Beranang aje. Sebab sebelum tu aku tak pernah duduk asrama. Sekolah aku pun dekat je. Lepas-lepas tu la baru duduk asrama Poli (itu pun dekat PD je).

TERINGIN SANGAT NAK MELANCONG KER....
Aku nak travel the world. Aku nak tengok negara orang. Selain Mekah. Aku nak pergi Venice. Kota atas air.

FAVOURITE ACCESSORIES....?
Selain jam, ape je lagi yang lelaki sejati macam aku ni bole pakai. Cincin je la. Dulu aku ade cincin logo Superman. Memang aku sayang sangat la cincin tu tapi hilang. Sekarang ni aku pakai cincin yang wife aku belikan la. Dulu aku pakai cermin mata. Sekarang dah malas. Aku pakai pun sebab silau, nak tengok monitor dan habuk. Rabun pun sikit je.

@EMPAT PERKATAAN YG SELALU DISEBUT...?
1. "Aku?"
2. "Wuauw!"
3. "Huuuh!"
4. "Macam ni.."

@KALAU ADA DUIT...?
Aku nak bukak empire aku sendiri. Multi business.

@TAG ORG LAIN...
Sesapa rasa nak buat bole buat. Bagi tau kat komen. Senang aku nak tau sape yang buat. :-)

3 comments:

Kos Serani said...

Heh heh hehe...saja jer nak kena kan...tapi bagus juga...dapat korek rahsia dan nak tau story behind.

P/S: Bagus juga la Tag2 ni...atleast kami boleh tau more about kenalan kita, maklum lah...kita semua kenal melalui alam MAYA ni jer.
Kak Jek tu...jgn la buek X tau ya...lotih den nunggu jawapan TAG ekau tu

Izzu Izzuri said...

Hahaha!! Yolah kos..Baco jgn tak baco!! Akk suke gak kene tag nih. Terasa lah terimbau kenangan silam..


Faveret word tu nk betulkn sket tuh.. "Dia sebenarnyer camnih.."
Kehkehkeh!!
Bos! jgn marah bos!

NieZearm said...

nati nak cari isu2 lain yang bole tag2 orang lain plak..