Friday, September 12, 2008

2009 Yamaha YZR-R1


Type 998cc,liquid-cooled 4-stroke DOHC 16 valves (titanium valves)
Bore x Stroke 78.0mm X 52.2mm
Campression Ratio 12.7:1
Carburetion Fuel Injection with YCC-T and YCC-I
Ignition TCI: Transistor Controlled Ignition
Transmission 6-speed w/multi-palter slipper clutch
Final Drive #530 O-ring chain
Suspension/Front 43mm inverted fork; fully adjustable, 4.7-in travel
Suspension/Rear Single shock w/piggyback reservoir; 2-way adjustable, 4.7-in travel
Brakes/Front Dual 310mm disk; radial-mount forged 6-piston calipers
Brakes/Rear 220mm disk; single-piston caliper
Tires/Front 120/70ZR17M/C 58W
Tires/Rear 190/55ZR17M/C 75W

Sedang aku layan digital magazine on the web. Aku nampak ada review untuk model Yamaha R1 2009. Nampak macam lagi ganas la rupanya. Ade sedikit modification jugak yang diorang buat dari previous model. Modification yang diorang akan buat dari macam-macam aspek. Handeling, elektronik, engine dan design. Nama masih dikekalkan cuma tahun je yang berubah.

9 comments:

generasi said...

bro nie motor berapa harga...
kalau murah mau angkat woo

hehheehe bayaknye duit aku

Aleeya said...

lawa lahhhh moto tu..

bestnye klo dpt pecut ngan moto tuhh..lama dah aku tak naik moto, aku ade lesen bawak moto besar taww, virago pon leh phewwwwwwwwwww!!

K.Jah said...

aku tgh membayangkan ko dgn jil membonceng dgn bergayanya ke klinik dr har utk buang tulang ikan itu...

NieZearm said...

generasi- MSRP $12,490. klau duit kita RM47,151. klau campur tax RM94,302 (tax 100%) ni tak kira duit rasuah lg.. :-D

aleeya- virago masa amik test jpj dulu ke?

k.jah- sampai klinik dr har, tunjuk medical card je la.

Princess Liyana said...

wah2..huhu..teringin mahu belikah bro?

Izzu Izzuri said...

Wah kak jah..sedap je ko petik aku? :-p

shinO サイフル said...

uikk... R1 neeehhh.. :O

NieZearm said...

p.liyana- dh lama pasang niat, blum tercapai je lagi. =(

NieZearm said...

shino- yup.. R1 2009 :D