Thursday, September 11, 2008

Ditag oleh Kak Jah - 5 on 5

Kena tag lagi dari Kak Jah. Tak sempat nak buat assignment ni aritu sebab berpura-pura sibuk kat opis. Arini baru sedar, tak elok hidup dalam kepura-puraan. Sorry ye kak lambat jawab.
.
**RULES**
“The rules of the game get posted at the beginning. Each player answers the questions about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves them a comment, letting them know they’ve been tagged. Let the person who tagged you know when you’ve posted your answer.”
**END**

1) What were you doing 5 years ago?
.
Baru masuk kerja gomen. Merasa la kerja berulang alik dari Seremban ke Medan MARA hari-hari. Masa ni jem la jugak sebab kerajaan tak mampu nak bayar gaji aku ikut kelulusan. Diorang bayar ikut suka je. Hampeh!

2) What were the 5 things on your to do list today (11 Sep 08, Thursday)?

  • Sahur le dan siap baju untuk bergegas ke tempat naik bas.
  • Sampai opis kena check e-mail dengan blog sementara tunggu pukul 9.00am sebab kena buat morning report.
  • surf internet, blogging, main tipon sambil tunggu tengahari untuk nap.
  • 3.00pm kena buat report lagi sebab 4.45pm dah kemas meja and terus gi tunggu bas. Bas sampai pukul 5.
  • Sambung nap dalam bas kalau tak ada gangguan. Dalam kepala confirm dah pikir nak berbuka je.

3) What are 5 snacks that you enjoy?

  • KitKat
  • Pringles, Mr. Potato, Jek N' Jill or apa-apa yang seangkatan dengannya.
  • Kuaci bunga matahari
  • Twisties
  • Pop Corn (Masa tengok wayang)

4) What are 5 things that you would do if you were a billionaire?

  • Settlekan hutang.
  • Bawak family gi haji/umrah dan buat korban tiap-tiap tahun.
  • Melancong. Tengok tempat orang dan cari peluang bisness.
  • Buat benda yang bole generate income lagi.
  • Habiskan duit yang ada. Kalau anak-anak

5) What are 5 jobs you’ve had?

  • Pembantu kedai runcit masa akhir form 2.
  • Penulis/pelukis sambilan untuk majalah ujang.
  • Kerja kat pasaraya sementara tunggu result SPM.
  • Kerja kilang Samsung sementara dapat offer sambung belajar.
  • Technician kat Acquatech, Nilai.
  • Cikgu sekolah Ren/Men Abim Seremban.
  • Bisness computer
  • Jadi agen AM Insurance.
  • Gomen.

6) Kena tag 5 org.

  • Yang ada dalam blog roll dan belum buat tag ni lagi..

Cemane kak? Berapa bintang, berapa bulan, berapa markah bole dapat ni?

3 comments:

K.Jah said...

punya la lama br nak jwb sampai aku lupa bila masa kasik benda ni kat ko. tapi ok. aku kasik 4 bintang jer. mana leh kasi perfect nanti ko naik lemak!!

hahaha!!

Aleeya said...

zam, aku penah buat dolu, so tekecuali ehhh..

wah pelukis sambilan..ko pandai lukis katun ehh, lukis muka aku leh..he he

NieZearm said...

k.jah- bz la kak. ko lain la, surirumah separuh masa, blogger tegar separuh masa. :-)

aleeya- bole la sikit2. ni pun dh lama tak prektis. tangan pun dah keras.. :-(