Monday, September 1, 2008

XTVT sebelum puasa

29 Ogos 2008, Jumaat. Aku memulakan agenda lepas Solat Jumaat dengan Char Kuew Tiew kat sebelah opis MeCD



Balik opis aku kena bawak TT dotCom buat site visit. Jam aku kul 4.15pm je aku terus balik opis, shut down laptop, dan kemas ape yang patut. Cadangnya aku nak balik naik bas macam biasa. Boleh pulak tetiba bos aku panggil. Ada discussion katanya. Time aku nak balik ni la nak buat discussion. Sambil aku dengar, aku tengok jam. Bila dah pukul 5 je terbayang dalam kepala aku bas yang sepatutnya aku naik tu buat lintas langsung je kat tempat aku biasa tunggu. Terus aku SMS kat Jill aku balik arini naik motor lagi. Lepas dapat tugasan untuk aku submit selasa ni aku pun rempit la le Seremban. Jill nak ajak diner kat JJS2.




Kitorang terus cari table kat Old Town White Coffee.



Kitorang order ni, Hor Fun.





Lepas makan aku terus jumpa doktor. Kenapa ye?



Nak buat ujian darah? Nak confirmkan je jenis darah.



Jumpa doctor ni pulak dia suruh aku timbang berat pahala aku. Tak la berat sangat, 71KG je.



Kat sini aku tengok je dia buat ape. Aku disuruh isi kad ape tah sambil dia tampal bar code untuk tahhapehapelagientah.



Aku pun pose atas kerusi yang aku rasa macam strategik sket lokasinya ni.



Sikit je diorang amik. Tapi da'ah ni.

Lepas aku derma darah. Kitorang sambung jalan-jalan. Jill ade barang nak cari. Lepas pusing-pusing aku ajak Jill pergi urut kaki. Jill ingat aku nak pergi Thai Odessey. Nanti kita pergi ye sayang. Skang tak sempat la. Diorang pun dah nak tutup. Kita pergi kat tempat yang free je la.

Bergambar dengan Jill sebagai jurugambar aku arini sambil mendapat urutan kaki secara percuma.

Ok la ni. Kalau nak best lagi beli terus bawak balik. Baru padan muka aku kena bayar bulan-bulan. :-)

8 comments:

generasi said...

emm tapi untuk kebaikan apa salah dia kan

Princess Liyana said...

wah!tak boleh tgkla gmbr makanan itu. sungguh tempting;p

slmt berpuasa ok:)huhu

NieZearm said...

generasi- betul... smpi arini kat lengan ada tanda lagi.

p liyana- klau rasa nak berbuka kt tmpt pulic mesti kena booking awal2.. slmt berpuasa..

K.Jah said...

hor fun?? wawwwwww!! mlm esok aku pegi. last mkn masa dgn arwah dulu...lama gilerrr!!!

Izzu Izzuri said...

Mak aii lama tul ko tak pekena hor fun jek. Aku dah move on dululah nih. Da slamat kiterang gi dulu. hehehe..

Btw nan tayang, suka na letak gmbr te tgh high eh?? :-p

NieZearm said...

k.jah- lame tul. mlm esok nk pg? tak g terawikh la tu..

Jill- ok pe gmbr tu.. ade gmbr lain lg high. tak caye ce tgk dlm laptop tu. :-)

Aleeya said...

zam, tegoda aku nengok char kueh tiaw ko tu..dah le posa ni..sabo je laaaa arghh tensyen2

NieZearm said...

aleeya- cobaan....