Tuesday, October 21, 2008

MotoGP 2008

Aku pakai la kasut yang aku beli beberapa hari sebelum raya aritu. Hari raya aku pakai sandle je. Senang nak bukak pakai.

Aku pakai stokin yang au beli sama hari dengan aku beli kasut. Best sebab ade jari jemari aku bole bebas bergerak.

Kebetulan kawan aku ade extra tiket ni. So aku pun terus la mengosongkan jadual aku untuk hari tu. Kali ni aku pergi bawak kereta. Payah la pulak nak parking. Insyaallah tahun depan aku pergi bawak motor.

Masuk je kat dalam aku nampak la motor Yamaha LC135 ni. Terasa macam nak buat je kat LC aku pula. Eh! Motor tu bukan untuk racing la. Untuk memudahkan perjalanan aku ke tempat kerja dan yang seangkatan dengannya. Cepat-cepat la aku tukar niat aku balik. :)

Ini gambar juara 250cc. Sempat la dia buat burnout. Nak tau siapa?


Masa ni MotoGP baru nak buat running lap. Heli belakang aku tu pun dah banyak kali pusing circuit.


Saje je aku duduk dekat Aprilia, kena la dengan warna baju aku.


Port aku ni bole tengok screen besar atas tu.


Dapat jugak la camera aku capture gambar diorang mulakan race.

Ini la Azlan yang sponsor tiket aku. Muka serius tu jangan la tertipu. Berlakon je tu.

Anta aksi last lap yang sempat aku snap.

Teruja pulak tengok motor brader ni. Ganas betul.

Yang ni pulak memang sempoi.

Hanya mampu pegang je sekarang ni.

Aku pun tumpang duduk je. -BMW K 1200 S

Hayabusa 2009. Motor berkuasa 1340cc ni memang ramai yang minat, tapi tak ramai yang boleh handle power yang ada kat motor ni. Aku pulak memang minat motor yang ada tulisan Jepun ni. Kalau body motor ni kecik sikit, harga pun tak la melampau sangat. Dah lama aku rembat.

Sebelum sampai kat pintu keluar aku test naik motor Aprilia RSV 1000 R. Budak sebelah tu jeling je la. Nak naik karang kaki tak jejak pulak. Kalau dah stand tengah macam ni memang la motor tu akan jadi tinggi lagi dari biasa. So ko tengok je la abang ko ni nak posing sikit. =)

9 comments:

Kos Serani said...

Lawa kasut tu, kat tapak pun ada motif Red indian, tapi stokin tu Unik la...mana la beli tapi yg paling tak tahan Motor Hayabusa 2009 tu, tido pun tak lena jadinya

NieZearm said...

stokin tu hush puppies. klau gi kt sox world lg mcm2..

Izzu Izzuri said...

Somelnyer cetokin ye..
Sebbaik te tak sihat, klau tak confirmlah itot skali..

Cakap Kosong said...

aku minat pegi tempat camnih, tapi laki aku plak tak suker.

ryn said...

ryn taleh tgk ah stokin tu, leher rasa cam kene geletek2.. tatau ape kene mengena.

ari tu tgk pak ngah ryn pakai, ryn gelak cam nak mati. tapi tak tau ape yg kelaka sgt. org lain kata tak kelaka pon. haha..

pompuan ada gak ke stokin jari? bayangkan pakai stokin jari, pastu pakai sandal tali yang tak tutup abis tu.. hehehe..

Aleeya said...

dasat2 le motor tu, ni aku rasa nak bawak nehh kekekkekekek

NieZearm said...

cyg- thn dpn kita gi ye nak moto besar..

ckp 0- pandai2 la pujuk. x pun rasuah dulu..

ryn- klau sendiri pakai lak cemane tu?

yaya- jom riding.. ko minat motor yg mane?

missgigikumancung said...

mambang bawak moto pon tak reti..nyaris2 masuk dalam umah..

NieZearm said...

ct- bwk je la viva putih tu..