Wednesday, November 26, 2008

Panel Juri

Macam gempak je bunyinyakan? Aku antara yang dipilih untuk jadi Panel Penilai Laman Web Untuk beberapa agensi dan kementerian yang mengambil bahagian je la. Para panel dibahagikan pada 4 kumpulan dan dianggotai oleh 3 orang setiap kumpulan. Setiap kumpulan akan menilai lebih kurang 6 website yang memenuhi ciri-ciri yang sepatutnya.

Nak dijadikan cerita, boleh pulak aku kena menilai website Pentadbiran JPM (website yang aku kena buat dulu tu). Sekali imbas je pun aku dah tau tak banyak perubahan yang diorang buat. Tak tau la ape yang gelabah sangat diorang ni dulu. Kesian!!

Yang pastinya senang je aku nak bagi markah sebab basic template blog ni masih sama. Tapi aku kesian la kat diorang ni. Duit ada tapi kedekut nak buat outsource. Translation pun buat sendiri. Tapi bila fikir balik memang la patut pun. Diorang bukan ade dealing dengan public pun. Pakai sendiri je. Sape la yang nak masuk website diorang ni pun. Kesian...

7 comments:

Kos Serani said...

wahJadi pengadil la pulak, ok la tu, yg penting bagi markah adil. Rasanya betul la bro kata, laman web mcm tu boring...org malas nak masuk. Tapi Blog aku lagi boring, Xde new story, busy la...bro.

NieZearm said...

aku pun bz jgk. story ada tp x smpt la nk update..

paCat said...

Ref..!! Player tu tungkai kaki saya ~ bagi kad merah kt beliau ref...!!!

NieZearm said...

kalau maxis kad merah la, digi kad kuning, celcom kad biru, u mobile kad oren.. kad mane nk bagi ni?

S h i n o said...

cite pasal website ni..
aku kena jd superuser tuk develop web department state pulakk.. aahh pening ahh..malas gile nk update.
Nak pass kat anak buah lak, diorg awal2ckp xtau tenet..aisehh nasibbb ahhh.. grrrrrr.. :(

NieZearm said...

klau ade yg smpi level mcm blog ko, ko kurang kan aje markah diorang... :p

ko ikut je borang analisis yg diorang bagi tu nanti..

Cakap Kosong said...

aku dah suspen tadi....ingat jadi juri aper tadi.